Inclusief

7 Overnachtingen aan boordIncl. ontbijt, lunch en dinerdekbedKoffie/thee & iets lekkersBezoek 4 waddeneilandenZeilenDroogvallen op het Wad

Zeil mee en bezoek 4 Waddeneilanden in 7 dagen


Vertrekdata 2020:

ALLE TOCHTEN ZIJN HELAAS VOLGEBOEKT

MAATREGELEN I.H.K.V. CORONA:
ER WORDT GEVAREN, ZIJ HET MET EEN BEPERKT AANTAL PASSAGIERS AAN BOORD. VRAAG NAAR DE MOGELIJKHEDEN. 

Een week op zeilvakantie op het Wad? Dat kan met de klipper de Willem Jacob. Dit is Waddenzee Werelderfgoed op z’n puurst, 7 dagen lang! Zeilen Klipper Willem Jacob

Programma 7-daagse zeilreis:

Dag 1: Inschepen en het Wad óp

Vrijdagavond of zaterdagochtend  (afhankelijk van de gekozen datum) is het inschepen in de haven van Lauwersoog op de klipper ‘Willem Jacob’. Schipper Tsjerk Hoekstra heet u van harte welkom aan boord. De zeilen worden gehesen en de Willem Jacob kiest het ruime sop van de Waddenzee. Het schip zet koers naar Ameland. Uw eerste nacht verblijft u meteen óp het Wad, indien het weer het toelaat. Bij gunstig tij, laat het schip zich mogelijk droogvallen op het Wad, zodat u een nachtwandeling kunt maken over de zeebodem.

Dag 2: Naar Ameland

‘s Ochtends om +/- 10.00 uur meert de Willem Jacob aan op het eiland Ameland. Het schip blijft hier de komende nacht liggen in de haven. U heeft derhalve ruim tijd om het eiland te ontdekken. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERADag 3: Door naar Terschelling

Om 9.30 uur vertrekt het schip vanuit de haven van Ameland voor een enerverend dagje zeilen. U kunt heerlijk relaxen aan boord; de wind door de haren, lekker lezen, eten en drinken én het bijzondere Wad, dat de status Werelderfgoed heeft, in u opnemen. Maar u kunt uiteraard ook helpen met het hijsen van de zeilen en actief meezeilen als u dat wilt. Om ongeveer 16.30 uur loopt de Willem Jacob de haven van Terschelling binnen. U overnacht in de haven van West-Terschelling.

Dag 4: Zeilen en bezoek aan Vlieland (of Texel)

Droogvallen op Wad Om 9.30 uur is het trossen los! De Willem Jacob zet koers naar Vlieland, alwaar het schip om ongeveer 12.30 uur de haven binnenloopt. Tijd om dit derde Waddeneiland te ontdekken! U heeft hier de hele middag de tijd voor, want het schip vertrekt pas weer om 18.00 uur. De terugreis naar Terschelling wordt aanvaard. U overnacht wederom in de haven van West-Terschelling.

Dag 5: Dagje Terschelling

De Willem Jacob vertrekt vandaag pas weer om 20.00 uur vanaf Terschelling. U heeft vandaag fijn de tijd om het eiland te verkennen te voet, te fiets of bijvoorbeeld te paard. Via het Plusprogramma (meer informatie vindt u onderaan deze pagina) kunt u een spectaculaire les Blokarten (strandzeilen) bijboeken op Terschelling

‘s Avonds kiest de Willem Jacob het ruime sop en gaat voor anker óp het Wad. U overnacht deze nacht wederom buitengaats (indien de weersomstandigheden het toelaten). 

Lopen op zandplaat -klDag 6: – Dagje Ameland

Na het ontbijt zet het schip koers terug naar Ameland. Om 12.00 uur meert het schip aan in de haven. Had u vorige keer niet voldoende tijd om Ameland goed te verkennen, dan krijgt u een herkansing! Bezoek en beklim bijvoorbeeld de vuurtoren van Ameland of breng een bezoek aan een van de leuke musea. Lekker loungen in een strandtent mag ook uiteraard. U overnacht in de haven van Ameland.

Dag 7: – Naar Schiermonnikoog

Vuurtoren SchiermonnikoogOm 13.00 uur vertrek van Ameland. De Willem Jacob zet koers naar Schiermonnikoog. Na een middagje zeilen meert het schip om 19.00 uur aan in de haven van Schier voor een bezoek van 3 uren: tijd om dit vierde Waddeneiland tijdens deze reis te kort te verkennen!

Om 22.00 uur vertrekt het schip weer voor een laatste buitengaatse nacht óp het Wad, indien het weer het toelaat.

Dag 8: – Terug naar Lauwersoog

Nadat het schip los is gekomen van de zandplaat en het ontbijt achter de rug is keert de Willem Jacob naar haar thuishaven Lauwersoog, tevens eindpunt van deze reis. U meert ‘s middags weer aan in Lauwersoog.

LET OP! Per vertrekdatum kan de route van de zeilreis anders zijn. U doet áltijd drie of vier eilanden aan, de volgorde en lengte van verblijf kan echter per keer verschillen, zo ook het overnachten en droogvallen op het Wad. Dit i.v.m. het tij.

Kosten van deze weekreis:
Volwassenen € 545,-
Kinderen tot en met 12 jaar € 450,-


Zeehonden op het Wad

Inbegrepen bij deze reis:

 • Zeiltocht van een week over de Waddenzee.
 • Overnachtingen aan boord van de Willem Jacob, een lekker warm dekbed is inbegrepen.
 • Ontbijt, lunch en diner
 • Koffie/Thee/Water/limonade
 • Bezoek aan vier Waddeneilanden
 • Een enthousiaste en vriendelijke bemanning

Verse Waddenproducten3 -klWat regelt u zelf?

 • Vervoer van en naar het schip
 • Bier/wijn fris is aan boord te verkrijgen tegen meerprijs

Wat maakt deze reis nu zo bijzonder?

 • Meezeilen op en authentieke zeilklipper
 • Actief meedoen. U mag zelf mee helpen bij het zeilen
 • De kans om een aantal waddeneilanden op eigen gelegenheid te verkennen
 • Contact met de vele mensen die een of meerdere tochten mee varen
 • Waddenzee Werelderfgoed op een unieke manier zien en ervaren, door onder andere droogvallen op het Wad.

Op deze reis zijn de Algemene Leverings-, Verkoop- en Betalingsvoorwaarden van Tour de Wadden geldig.

Logo-TOUR-de-WADDEN

E-Mail: info@tourdewadden.nl

Telefoonnummer: +31(0)6-21217440

Facebook: Tourdewadden

Twitter: @Tourdewadden