Inclusief

Zeilen op het WadWaddenzee Werelderfgoedlunch en diner of BBQDroogvallen en wandelen op zeebodem of bezoek Schier

Waddenzee Werelderfgoed ten Top!

Passie voor het Wad!

Zeilen Klipper Willem Jacob op het Wad

(GROEPEN VAN 20 t/m 39 PERS.)

Sinds juni 2009 staat de Waddenzee op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Nederland is daarmee de trotse ‘medebezitter’ van een gebied dat thuishoort in hetzelfde rijtje als de Grand Canyon in de Verenigde Staten en het Great Barrier Reef in Australië. Maar wat maakt dit gebied nu zo uniek en bijzonder? Dat gaat u tijdens deze dagtour zelf voelen, proeven en ervaren!

U scheept ’s ochtends in de haven van Lauwersoog in op de authentieke klipper de Willem Jacob. U helpt de zeilen te hijsen om daarna koers te zetten naar Waddeneiland Schiermonnikoog. Onderweg vertelt de schipper over het belang van de Waddenzee en waarom UNESCO de Waddenzee tot Werelderfgoed heeft uitgeroepen. Voordat u van boord gaat, wordt er geluncht aan boord. Op Schier staat een fiets voor u klaar, alsmede een gids van Nationaal Park Schiermonnikoog, die u meeneemt op een excursie over het eiland. Het thema van deze excursie is de invloed van de Waddenzee op de flora en fauna van Schiermonnikoog.

Terug aan boord van de Willem Jacob. Al zeilend wordt het Wad verkent en afhankelijk van het tij, laat de schipper het schip droogvallen op het Wad. Hier wandelt u onder begeleiding van de schipper over de zeebodem en wordt verteld wat er in de Waddenzee en -bodem leeft voor dieren, planten en organismen.

Droogvallen met de Willem JacobDe dag wordt afgesloten met een diner of BBQ aan boord (Waddenbuffet ook mogelijk, vraag naar de prijzen), waarna de Willem Jacob weer aanmeert in de haven van Lauwersoog.

Een dag vol indrukken, zilte lucht, water, wind, natuur, geuren en kleuren.

Kosten dagtour: va € 110,00 p.p

 


Wandelen op zandplaat

Het programma in het kort:

  • 10.00 uur – Start in Lauwersoog
  • Inschepen op Willem Jacob
  • Zeilen op het Wad
  • Naar Schiermonnikoog of droogvallen op het Wad (afh. vh getij)
  • Lunch aan boord
  • Zeilen
  • Afsluitend diner of BBQ
  • 20.00 uur: Terug in de haven van Lauwersoog

Op deze reis zijn de Algemene Leverings-, Verkoop- en Betalingsvoorwaarden van Tour de Wadden geldig.

Logo-TOUR-de-WADDEN

E-Mail: info@tourdewadden.nl

Telefoonnummer: +31(0)6-21217440

Facebook: Tourdewadden

Twitter: @Tourdewadden