Over Tour de Wadden

Wandelen op zandplaat

Tour de Wadden is hét online reisbureau voor het Waddengebied en biedt unieke trips voor groepen en individuen in het Waddenkustgebied, op de Waddenzee en de Waddeneilanden. Van lekker actief tot culinair, informatief, relaxed en cultureel.

Zo kunt u een dagje gaan zeilen op het Wad op een authentieke klipper. Bij gunstig tij laat het schip zich droogvallen op een zandplaat; maak een wandeling over de zeebodem of lunch met z’n allen op de zandplaat. Een dag culinair genieten van producten uit het Waddengebied is ook mogelijk. Proef de lekkerste kazen en de verste vis van de ‘Goede Vissers’. Óf ga mee oesters plukken, kruiden verzamelen en zout maken op het Wad!

Graag actief bezig zijn? Dan is een zwerftocht op het Wad vanaf het kleinste buitendijkse haventje van Nederland, Noordpolderzijl, een aanrader. Nog extremer? Loop over de zeebodem helemaal naar Schiermonnikoog.

Een relaxte dag met alle aandacht voor het magische Waddengebied kan ook. Bezoek één van de parels van het Waddenkustgebied, zoals de musea, borgen of wierden. Vaar mee met de garnalenkotter ZK86 op het Lauwersmeer en luister naar de verhalen van de voormalige vissers van de Lauwerszee.

Kortom, het aanbod is zo divers en groots als het Wad zelf. Geen dag is hetzelfde! Dat maakt de trips van Tour de Waden uniek. Én… alle tours zijn aan uw wensen aan te passen.


Wie regelt uw reis?

Tour de Wadden wordt gerund door Rens Kalsbeek. Wie is zij?

Bij stel ik mij graag even aan u voor:

RensSinds mei 2014 run ik het online reisbureau voor het waddengebied ‘Tour de Wadden’ vanuit mijn woonplaats Onderdendam. Een dorp gelegen tussen Stad en Wad in de provincie Groningen.

Met mijn jarenlange ervaring in de toeristisch recreatieve sector, de communicatie en PR en de opgedane uitgebreide kennis van het Waddengebied (o.a. bij Marketing Groningen, Stichting Promotie Waddenland en het runnen van toeristisch bedrijf Molen Hunsingo), durfde ik de stap wel aan om een scala aan mooie tours en trips samen te stellen aan te bieden voor een breed publiek. Van actief tot culinair, informatief, relaxed en cultureel!

Alle tours hebben een standaard een educatieve component, zodat iedereen die meegaat op een tour iets meer leert over het over het bijzondere gebied waar men (wad)loopt, vaart, eet, slaapt en geniet. De Waddenzee is in 2009 niet voor niets door UNESCO tot Werelderfgoed uitgeroepen!

Graag maak ik uw Waddentour tot een unieke belevenis. Een ervaring die u nooit meer vergeet én wilt doorvertellen!

Kijk voor het uitgebreide aanbod op www.tourdewadden.nl. Ik hoop u binnenkort te mogen begroeten op een van onze tours!


Tour de Wadden staat ingeschreven bij de Kamer van koophandel onder nummer: 60236833. BTW Nummer: NL110174586B02